söndag 13 april 2008

Rågsiktskakor

De här brödet är enkelt att baka, håller sig i några dagar och faller många i smaken. Liten som stor :)

100 margarin
1 liter havremjölk oatly eller vanlig mjölk.
2 pkt jäst
1 msk salt
1 dl sirap
1 1/2 msk stött fänkål
1 1/2 msk stött anis
ca 1 påse rågsikt 2kg.
* Smält matfettet i kastrull. Häll i vätskan och värm till 37 grader.
* Smula jästen i degbunke. Häll över vätskan och rör ut jästen.
* Häll i allt utom mjölet. Rör om.
* Ta i hälften av mjölet. Rör om.
* Sedan häller du i lite i taget och knådar till en deg. (Gör den hellre för kladdig innan jäsning,så kan du knåda i lite mer mjöl vid utbakning.)
* Låt jäsa under bakduk i 30 min ca.
* Dela degen i 8 delar. Kavla ut till rundlar.. ca 1 cm höga.
* Lägg på bakplåtspapper. Nagga och skåra bröden. Lägg på bakduk.
* Jäsning 30 min.
* Baka av i 225 graders värme i ca 8 minuter.

Eftersom jag inte fotat mina bröd nån gång.. Så lånade jag bilden från Sabinas sida. Men de är i alla fall jag som bakat dom på bilden! Japp så är det.

2 kommentarer:

Mamma C sa...

Får bli nästa gång det sätts en bröd deg här. Jag bakade nytt igår igen.
Kram mamma c

Sabina sa...

MEN perffa=) Då lånar jag receptet då=) Tackar....
Snygg bild förövrigt=)

Puss