söndag 13 april 2008

Miss Polly Cake

Åj! Vilken härlig kaka. Extremt goood och extremt kladdig! En härlig avslutning på en perfekt middag.
Hade inte tiden varit så knapp, så hade jag garnerat kakan med lite smält ljus choklad och kanske lite färska jordgubbar. Men med lite vispad grädde var den ändå fulländad!
Så varsågoda! Här följer receptet:

175 g mörk choklad
175 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 påse Polly(den blå)
1/2 dl mjöl
2 tsk kallt kaffe (färdigbryggt)
*Smält smöret. Ha sen i chokladen och låt den smälta.
*Vispa ägg och socker pösigt.
*Tillsätt mjöl och kaffe och rör ihop.
*Vänd slutligen ner chokladsmöret och Pollyn.
*Smöra och bröa en form, gärna en med löstagbar botten.
*Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 35 min.
I de receptet som jag fick rekommenerades att man gärna kunde göra den en dag i förväg, så är den mindre kladdig... Smaken är som baken.

4 kommentarer:

Mamma C sa...

Den tänker jag göra helt klart. Men kanske en jätte dum fråga, menar du färdigbryggt kaffe eller bara kaffe ???? är jag korkad??
Kram mamma c

Sabina sa...

Åååååååå ser fantastisk ut, måste prova=)

Gårdsromantik sa...

Åh vad smarrigt - måste pröva!
Kram Maud

Maria sa...

Men mmmmumsish vad sugen jag blir! Måste prova, pronto! Kram gumman