onsdag 13 februari 2008

Hembakta bullar smakar allra bäst!


Igår hade jag storbak.. Bakade 200 bullar! 100 med kanel och 100 med äkta vanilj. Sen blev de ett litet gäng semlor, som jag bjöd svärmor och svärfar på. Gott!
Vetedeg klassisk.
1 pkt jäst
5 dl mjölk
150 g margarin/smör
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
ca 1,4 l mjöl
Ev. 1 rejäl msk nystött kardemumma. (till kanelbullar)
*Smula jästen *Smält smöret * Värm mjölken i smöret till 37 grader * Häll över jästen. * Blanda i övriga ingredienser * Ta i lite mjöl i taget * Låt jäsa dragfritt i 40 min * Baka ut bullar* Låt jäsa 30 min till. * pensla med uppvispat ägg * Baka i mitten av ugen 250 grader i ca 7-8 min.
Fyllning 1 Vanilj * ca 100 g smör * 1 dl socker och 3msk vaniljsocker med äkta vanilj.
Fyllning 2 Kanel * ca 100 g smör * 1 dl socker * 3 msk kanel.


3 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hellooo!! I´m Back!!!

Kunde inte hålla mig, sån blogg abstinens...fick skaffa en ny blogg!!! Men bara tillfällig...hoppas ju så klart att hitta den andra juu!!! Saknar ju den!!! ååå ...visst låter jag patetisk nu!!!!

Wow vilket storbak du har ställt till med då!!! 200 bullar, säger då det!!!Mumsfilibabba!!!!
Du är inte dålig du!!!

Söt fågelholken blev!!!

Försöker kurera mig här...nu kan jag ju inte sova, har ju sovit typ hela dan ju!!! O druckit 1,5 l pepsi själv!!Men men...Nya tag i morgon...hoppas febern släppt!!

Kul att msn med dig!!!

Ha en underbar Alla Hjärtans dag!!!

Kramelikram Millan

Sabina sa...

Jisses....Duktig du är.

Kramar

Mitt vita staket sa...

Hej första titten här...mysig blogg..Kram Sussie